zasqo

Tips bij interim opdracht vinden

Het vinden van een interim opdracht is niet altijd makkelijk. Je kunt geluk hebben en ineens een mooie job krijgen voor een langere periode. Het kan ook behoorlijk tegen zitten en dan kan het vinden van een nieuwe, tijdelijke functie maanden duren. Als het lang duurt voor je weer aan het werk kan geeft dat vaak een hoop stress en zorgen. Want als zelfstandige krijg je niet betaald als je niet aan het werk bent. Om dat te voorkomen is het handig om jezelf zo goed mogelijk te presenteren aan mogelijke opdrachtgevers. Wij helpen je graag hierbij. Daarom hebben we dit artikel geschreven. Het staat boordevol tips om snel een nieuwe job te vinden en lekker aan de slag te blijven. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

Geef duidelijk aan waar je kracht ligt

Bij een interim opdracht willen mensen niet alleen weten wat je werkervaring is en wat je gestudeerd hebt. Ze willen ook weten waar jouw kracht ligt. Wat maakt dat jij jij bent? En wat maakt jou bijzonder geschikt voor de opdracht? Het helpt je enorm als je over dat soort vragen eens goed nadenkt en een mooi antwoord formuleert. Hoe beter jij jezelf kent en hoe krachtiger jij jezelf op papier presenteert, des te groter de kans dat je door de eerste selectie heen komt en wordt uitgenodigd voor een gesprek. Wees daarbij wel altijd eerlijk en overdrijf niet.

Werk aan je zelfvertrouwen bij interim opdracht

De kans dat je de interim opdracht krijgt is het grootst als je zelfvertrouwen uitstraalt en enthousiasme. Ook hierbij hoef je niet te overdrijven, want dat kan arrogant overkomen en dat vinden veel mensen niet prettig. Zorg dat je zeker bent van je zaak en werk aan de dingen waar je onzeker over bent. Als jij lekker in je vel zit merken mensen dat en dat maakt jouw kansen op succes alleen maar groter. Ga lekker met jezelf aan de slag en straal in je woorden en tijdens een persoonlijk gesprek.

Meld je aan voor online zichtbaarheid

Je kunt makkelijk een interim opdracht online vinden. Er zijn allerlei mogelijkheden die je kunt benutten. Steeds meer bedrijven plaatsen hun tijdelijke vacatures op bemiddelingssites of schakelen professionele partijen in om kandidaten te vinden. Zorg dat jij zichtbaar bent voor de bedrijven die dat doen. Verder kun je zelf op je social media kanalen kenbaar maken dat je beschikbaar bent voor een opdracht. En niet alleen online kun je dat doen. Het helpt als je met veel mensen die je tegenkomt deelt dat je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging. Formuleer helder wat je zoekt dan is de kans groot dat je wat gaafs vindt.

Wees flexibel en stel je welwillend op bij interim opdracht

Bij het vinden van een interim opdracht kan het zijn dat je soms wat water bij de wijn moet doen. Niet elke opdracht is meteen een droomproject en dat hoeft ook niet. Maak er iets moois van en zorg dat je je ogen open houdt voor een volgend project. Het is veel makkelijker om iets nieuws te vinden terwijl je nog aan het werk bent, dan wanneer je thuis op de bank zit.